BGtop
 
ИндексВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share | 
 

 Модифициране на CS-a !

Go down 
АвторСъобщение
TwInZ
Сървър Админ
Сървър Админ
avatar

Брой мнения : 202
Reputation : 33
Join date : 11.12.2011
Местожителство : Sofiq
Skype : deivid_kunev
CS Nick : TwInZ

ПисанеЗаглавие: Модифициране на CS-a !   Нед Мар 04, 2012 10:30 am

1. Как мога да сложа скин на оръжие?

::: Kaто за начало първо трябва да се сдобиете със скинове. Такива може да намерите навсякъде из Интернет, едни от най-известните сайтове са:

*** http://www.counter-strike-dl.com/
*** http://www.fpsbanana.com/

Сега влизате в някой сайт (аз надолу ще описвам как става намирането/свалянето на скинове от fpsbanana.com). Сега да започнем с намирането на скинове. Горе в менюто на сайта цъкаме на бутончето Skins (Цъкни за препратка). След това ще ни се отвори една страница да си изберем за коя игра да си изтеглим скинове, аз избирам Counter Strike (това е 1.6 версия.) След като щракнете на желаната игра ще ви зареди страница, в която може да изберете за кое оръжие да изтеглите. Избирате си някакво оръжие от колоната в страни. Снимка за ориентиране. Сега да изтеглим скина. Аз избрах за Deagle. Цъкаме на надписчето, намиращо се отдясно на снимката, в моя слуичай пише Deagle. Стъпка 1, Стъпка 2 След като цъкнете на бутончето Download, ще ви се появи страница с mirror-и (различни линкове за сваляне), понякога има само един, понякога два или повече. Сваляте скина от някой от mirror-ите.
A за хората, които попаднат на рар архив, дайте десен бутон на бутончето Download и от появяващото се меню на браузъра изберете Save link ass.., след това трябва в "описанието" всичко да е точно, дайте просто ОК, ако файлът е запазен като хтмл или някакъв друг формат, но не рар, тогава пак повтаряте гореспоменатата процедура с бутона Download, но в поленцето File Name
пишете "CSSKIN.rar" (както съм го написал с кавички, с всичко). Така проблем би трябвало да нямате.


И така, след като вече скинът е свален и е във вашият компютър, разхивирате файловете и сега влизате в папката на вашата игра. След това влизате в папката cstrike/models . И сега копирате, изтеглените от вас файлове и ги поставяте в папката models, компютърът ще ви пита дали да подмени файловете, изберете му Yes all (Да всички). По принцип в архива трябва да са 3 файла за каквото и да е било оръжие, но понякога са по-малко. Файловете започват винаги с p, w, v - това представляват 3-те изгледа в играта:
1. Когато оръжието е в ръцете ви.
2. Когато е на земята.
3. Когато е в менюто, което показва какво сте закупили.
И като поставите изтеглените от вас файлове, вие заменяте оригиналните и всичко се променя.

За гранатите и пистолетите има една спицифика, при тях файловете са повече, освен тези започващи с буквите ще имате файлове, които след първата буква ще имат "_shield_", тези файлове трябва да поставите(замените) с файловете в cstrike\models\shield. Отново като преди, копирате изтеглените от вас и ги поставяте там. При пистолетите положението е същото.2. Как мога да сложа някакъв скин на човек в играта?

::: При някой версии има бъгове с поставянето на скиновете на хората, и е желателно да си направите backup (да копирате папката cstrike/models/players/ и да я поставите някъде, преди да започнете каквито и да е било промени по смяната на скиновете при хората.)


Тук също ви трябват сайтове за скинове, в гореспоменатите има скинове и за хора, така, че те ще ви свършат раобта. Отново ще разгледаме сайта fpsbanana.com, тегленето на скинове на хората става по същия начин както гореспоменатия за теглене на скинове за оръжия, просто вместо оръжие избирате скин на човек. След като изтеглите скина, го разхивирате и влизате в папката на играта, след това папките(подпапките) -> cstrike/models/players. След като стигнете до тук ще ви се покажат още папки, влзиате в папката на човека, за който сте изтеглили скин примерно, ако сте изтеглили за Leet, влизате в папката Leet и замествате файловете.3. Как мога да поставя собствено лого (спрей)?


::: Aко направите промените, които ще видите по-долу и влезете в някой сървър да играете, и логото не ви се показва, то сървърът не го поддържа.

Като за начало трябва да свалите програмката Decal Converter от Тук.


Отваряте я и отивате на File -> Open Picture. След като отвротите снимката, от ляво си нагласяте широчина и височина. Ако отстрани покаже червено при размера, това означава, че трява да я направите по-малка, за да бъде съвместима с CS-a. След като си нагласите снимката отивтате горе в менюто в Decal > Make decal и избирате къде се запази редактираната от вас снимка. Вече сте направили вашия файл pldecal.wad, преименувате го на tempdecal.wad и после слагате отметка на Read Only и след това ОК. Сега трябва да поставите файла в <#gamedir>/cstrike. Заменяте го със стария. След това триете от същата папка cstrike файла custom.hpk. Това е!

ВАЖНО!: След слагането на спрея не трябва да пипате никакви настройки (Options) в играта, защото така спрея ви ще се премахне и ще трябва да го слагате на ново.

Също така готови спрейове, може да изтеглите от Тук.4. Как мога да променя оптиката на снайпера си?


::: С това уроче ще се научите как да промените оптиката на AWP, G3/SG1, SG550 и т.н.

Оптиките се теглят пак от сайтовете за скинове. Ето един линк да оптики:

Scopes (оптики).


Избирате си дадена оптика, и я теглите. Тегленето става както гореспоменатия начин. След като изтеглите архива, разхивирайте и копирайте файлът sniper_scope.spr. След това влизате в папката на играта/cstrike/sprites и замествате файлът.5. Как да сменим фона(Background) на менюто?


::: Това уроче съдържа и още една подточка, в която се споменава как да си промените началната музика в играта.


Можете да изтеглите желания "background" от Тук. Разхивирате изтегления от вас файл и го поставяте в <#gamedir>/cstrike/resource/background. След това заменяте файловете.


5.1 Как да сменя музиката, която се стартира когато пусна играта?

Ето я и останалата част от тази точка. Избирате желана от вас песен, която да се стартира по време на играта и я преименувате на gamestartup. След като сте я преименували, влизате в <#gamedir>/cstrike/media. Там има файл gamestartup.mp3, триете го и поставяте вашия файл. След това повтаряте същата процедура обаче в папката <#gamedir>/valve/cstrike/media. След като направите всичко това, пускате играта и всичко трябва да е променено.

ВАЖНО!: Песента задължително трябва да е в mp3 формат.6. Как да променя звуците по време на играта (стреляне с оръжие, ходене и др.)?

::: В това уроче е показано как да смените звука от стелбата.

Звуците теглите от Тук Избирате категория, теглите. Примерно, ако сте избрали категория Weapons, и свалите звук за дадена пушка, ще го поставите в: <#gamedir>/cstrike/sound/weapons , чрез заместване. За други категории, ще се ориентирате по имената на файловете в архива. Например името е abc.wad, влизате в cstrike, и пускате търсачката на компа и пишете abc, намирате *.wad файла и го заменяте.7. Как мога да направя така, че когато стрелям от оръжието вместо стандартния оранжев "огън" да излиза някакъв друг цвят?

::: В това уроче ще ви бъде показано как докато стреляте и огъня от оръжието да е друг цвят. Нарича се "Muzzleflash".


"Текстурите" можете да изтеглите от тук: Тук. След като разхивирате файла, копирате го и отивате в: <#gamedir>/cstrike/sprites и поставяте файла.8. Как мога да направя така, че при убийство да има повече кръв?

::: В урочето е показано как да има повече кръв когато убиете противника.


Линк към скина: Тук След като го свалите, разхивирвате. Копирате файла и отивате в:
<#gamedir>/cstrike/sprites и поставяте файла. Файлът по подразбиране е blood.spr.9. Как да премахна дъжда от картата?

::: Тук е показано как да премахнете дъжда от някоя карта (например de_aztec), като ползата от това е, че се вдига FPS-то и намаля драстично лага в сървъра.Докато вали дъжд и играете на карта като азтек в конзолата пишете cl_weather 0, изчаквате до 5 секунди и дъждът вече е спрял. Ако искате да го пуснете пишете същата команда, но задавате стойност 1. Лесно и просто...10. Как да забраним използването на оръжие?


::: Сигурно искате да забраните използването на щит (shield) или някое друго оръжие? В това уроче ще видите как става това.


Като за начало, пишете в конзолата amxmodmenu. Давате "9. More ...". След това виждате следното меню: Стъпка 1, Стъпка 2. След като видите това меню избирате оръжието, което искате да забраните, след това избирате Save Settings. И сте готови.11. ак да променим ефекта на експлозията?

:: Тук ще разберете как да промените експлозията от граната и др.

Избирате си я от: Тук. Разархивирате в <#gamedir>/cstrike/sprites. След това влизате в играта и проверявате ефекта.12. Как да добавим сървър в главното меню?

:: В тази точка ще разберете как да си добавите сървър в началното меню при "New game", "Find Servers", "Options" и "Quit".

Първо влизате в <#gamedir>/cstrike/recource/ и търсите .cfg файла под името GameMenu. Отваряте го с някакъв текстов редактор (например Notepad) и замествате съдържанието с това:

Код: Избери целия код
"
КОД: ИЗБЕРИ ЦЕЛИЯ КОД
GameMenu"
{
"5"
{
"label" "Име на сървъра"
"command" "engine connect въведи ip"
"OnlyInGame" "0"
}
"1"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_ResumeGame"
"command" "ResumeGame"
"OnlyInGame" "1"
}
"2"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_Disconnect"
"command" "Disconnect"
"OnlyInGame" "1"
"notsingle" "1"
}
"4"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_PlayerList"
"command" "OpenPlayerListDialog"
"OnlyInGame" "1"
"notsingle" "1"
}
"8"
{
"label" ""
"command" ""
"OnlyInGame" "1"
}
"9"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_NewGame"
"command" "OpenCreateMultiplayerGameDialog"
}
"10"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_FindServers"
"command" "OpenServerBrowser"
}

"11"
{
"label" ""
"command" ""
}
"12"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_ChangeGame"
"command" "OpenChangeGameDialog"
"notsteam" "1"
"notsingle" "1"
"notmulti" "1"
}
"13"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_Options"
"command" "OpenOptionsDialog"
}
"14"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_Quit"
"command" "Quit"
}
}Ето и как трябва да изглежда файла, ако искате да добавите повече от един сървър. Аз съм дал пример с четири сървъра. Като добавяте нов сървър променяте числото пред всеки сървър - "3", "4" и т.н. като не трябва да съвпада с предходните. Ако съвпадне, той просто няма да излезе в менюто.

Код: Избери целия код
КОД: ИЗБЕРИ ЦЕЛИЯ КОД
"GameMenu"
{
"3"
{
"label" "Име на сървъра"
"command" "engine connect въведи ip"
"OnlyInGame" "0"
}
"7"
{
"label" "Име на сървъра"
"command" "engine connect въведи ip"
"OnlyInGame" "0"
}
"6"
{
"label" "Име на сървъра"
"command" "engine connect въведи ip"
"OnlyInGame" "0"
}
"5"
{
"label" "Име на сървъра"
"command" "engine connect въведи ip"
"OnlyInGame" "0"
}
"1"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_ResumeGame"
"command" "ResumeGame"
"OnlyInGame" "1"
}
"2"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_Disconnect"
"command" "Disconnect"
"OnlyInGame" "1"
"notsingle" "1"
}
"4"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_PlayerList"
"command" "OpenPlayerListDialog"
"OnlyInGame" "1"
"notsingle" "1"
}
"8"
{
"label" ""
"command" ""
"OnlyInGame" "1"
}
"9"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_NewGame"
"command" "OpenCreateMultiplayerGameDialog"
}
"10"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_FindServers"
"command" "OpenServerBrowser"
}

"11"
{
"label" ""
"command" ""
}
"12"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_ChangeGame"
"command" "OpenChangeGameDialog"
"notsteam" "1"
"notsingle" "1"
"notmulti" "1"
}
"13"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_Options"
"command" "OpenOptionsDialog"
}
"14"
{
"label" "#GameUI_GameMenu_Quit"
"command" "Quit"
}
}Като си направите настройките, влизате в играта и тествате ефекта.

Ето ви и първоначалния файл, в случай, че сте влезли в някакъв сървър и ви са се добавили сървъри над "New game", "Find Servers", "Options" и "Quit" и искате да ги премахнете.

GameMenu.rar
Първоначалният файл
(358 Байта) 1450 пъти

ИЗТОЧНИК : Cs-bg.info
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
 
Модифициране на CS-a !
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Counter Strike :: Уроци-
Идете на: